Fordøjelsesproblemer - fordøjelsesbesvær

Oppustet mave - Halsbrand - For meget mavesyre

Har du fordøjelsesproblemer

Fordøjelsesproblemer

 

Fordøjelsesproblemer og fordøjelsesbesvær

Rigtig mange mennesker lider af fordøjelsesproblemer, formentlig er det 1,5 millioner dansker, så det er langt mere udbredt end du måske tror, og der er ofte ikke så meget fokus på det, nogle mennesker synes også, at det er svært at tale om deres fordøjelsesproblemer, men det er jo en naturlig ting.
Du er meget velkommen til at ringe og få en snak på 26812312.

Behandlingen med kinesiologi

Vi starter behandlingen med en uddybende snak om dine symptomer, der er god tid til behandlingen, så der skabes tillid, behandlingen foregår i rolige omgivelser.

Med kinesiologien arbejdes der med de 14 meridianbaner, som er energibaner, du har i din krop. Det er de energibaner, som har rod i den kinesiske akupunktur.

I kinesiologien arbejder jeg ud fra, at du er blevet skabt for at leve uden smerter eller fordøjelsesproblemer. Ubehag eller smerte opfattes som et faresignal fra kroppen, men det den vil fortælle os, er at vi skal lægge noget om i vores liv.
Når ”fejlen” rettes vil kroppen helbrede sig selv. Vi skal lære at lytte til kroppens signaler, så vi undgår at få alvorlige ubalancer.
Kinesiologien lærer os gennem muskeltesten, hvad der styrker og hvad der tager vores energi, kinesiologien hjælper med at skabe balance og vise vejen til forandring, men det er dig selv, der skaber forandringen.
De fleste ubalancer eller problemer og smerter kan forstås ved at stille sig selv disse spørgsmål:

 • Hvad vil din krop fortælle dig med dette signal?
 • Hvilken uhensigtsmæssig tankegang eller adfærd vil den gøre dig opmærksom på?

Fordøjelsen

Fordøjelsen starter allerede oppe i din mund, når du begynder at tygge din mad, og spyttet sætter fordøjelsen i gang, spyttet gør at det bliver lettere at synke din mad, du synker med den bagerste del af halsen og maden glider ned gennem spiserøret og passerer gennem lukkemusklen og havner ned i mavesækken.
I mavesækken bliver der frigivet saltsyre, derefter passerer indholdet maveporten og ned i tolvfingertarmen, det er den første del af tyndtarmen.
Der kommer både enzymer fra bugspytkirtlen og galde fra leveren, som nedbryder det du har spist, så det lettere kan optages gennem tarmen og give kroppen energi.
Det er i tyndtarmen at næringsstoffer og vitaminer bliver optaget. Tyndtarmen kan være op til 7 meter og derefter kommer indholdet til ileocecal klappen, der er muskulær og kontrolleres af det autonome nervesystem.
Klappens funktion er at holde maveindholdet i tyndtarmen, til den har optaget det, der var muligt, derefter tillader den maveindholdet at passere videre til tyktarmen, men den forhindrer også at indholdet kan vende tilbage igen og forurene indholdet i tyndtarmen.
Med kinesiologi kan der testes om der er en ubalance på ileocecal klappen, den påvirkning som stress har på maven, kan også påvirke ileocecal klappen, det er ofte forbundet med en emotionel faktor.

Ubalance på ileocecal klappen er ofte et overset problem, men kan let testes frem med kinesiologi.

Symptomer på ubalance på ileocecal klappen

 • Migræne
 • Hovedpine
 • Smerter i skulder og skulderleddet
 • ” Falsk” frossen skulder
 • Pludselig tørst
 • Fordøjelsesproblemer
 • Kvalme
 • Sorte ringe under øjnene kan også være tegn på stress fra nyrerne
 • Øresusen med svimmelhed
 • Bihulebetændelse
 • Luft i maven eller oppustet mave
 • Skiftevis forstoppelse og diarré
 • Træthed
 • Væskeophobning

 

Tyktarmen

I tyktarmen foregår der meget lidt fordøjelse, men vandet bliver optaget og affaldet bliver mere og mere fast. Afføringen samler sig i endetarmen og i den sidste del af tyktarmen, til den få besked fra hjernen til at blive udskilt.
Der er mange meridianbaner der kan være involveret i fordøjelsesproblemer, da der også er mange organer der har en betydning for fordøjelsen.
Der kan være ubalance på mave, tyndtarm, trevarmer, galdeblære, lever, lunger og tyktarm, men, med muskeltesten, som anvendes under behandlingen, kommer vi til at arbejde med det, der er i højeste prioritet for dine fordøjelsesproblemer og balancen bliver genoprettet i dit energisystem.

Symptomer på fordøjelsesproblemer

 • Oppustethed
 • Smerter i den øverste del af maven
 • Luft i mave
 • Bøvser, halsbrand eller sure opstød
 • Kvalme
 • Forstoppelse
 • Diarré

Hvad er muskeltesten

Muskeltesten er kinesiologiens arbejdsinstrument, der kan afsløre forskellen mellem balance og ubalance, en flydende energi og en blokeret energi, den er vejviseren for det næste skridt som tages, det er biofeedback fra kroppen, tankerne og energien.
Det er et samarbejde mellem dig som klient og mig som behandler, jeg lægger et lille tryk på din arm eller ben og kommunikationen med dig foregår gennem en muskel. Det afspejler om energien er flydende eller blokeret.

Årsager til fordøjelsesproblemer

Der kan være mange årsager til fordøjelsesproblemer, men ofte skyldes det, det du indtager, det kan både være det du spiser og drikker, men det kan også skyldes stress, manglende motion eller bevægelse, men ofte hænger det også sammen med dine tanker. Maven må optage og fordøje vores ernæring, men den må også optage og fordøje vores indtryk. Hvis du ikke er åben, modtagelig og tolerant, så opstår der ubalance ”tingene æder sig selv op” alt for hurtigt eller de ligger for ”tungt” i maven.
Hvis du igennem længere tid har rettet dine vrede, irriterethed og aggressioner indad, så kan den åndelige og psykiske ”selvdestruktion” føre til mavesår eller mavekræft.
Frygt for fremtiden, bekymringer og usikkerhed, kan også påvirke din fordøjelse.
Af andre årsager kan nævnes:

Overgangsalder og fordøjelse

Hvis du er i overgangsalderen, kan det godt påvirke din fordøjelses og give træg mave, det skyldes at nerver og muskler i tarmene bliver mere sløv og at kønshormonerne påvirker tarmens peristaltik, det vil sige tarmens bevægelse, der gør at indholdet bliver længere tid om at persere.
Det er både kvinder og mænd, der kan være i overgangsalderen.

Kost og ernæring

Under behandlingen vil vi også, hvis du har brug for det tage en snak om, hvad der er du spiser og drikke og om det kan have en betydning i forhold til dine fordøjelsesproblemer.
Hvis dine fordøjelsesproblemer kommer af bestemte fødevarer, kan det også skyldes allergi, hvilket også er noget vi kan arbejde med under behandlingen.

Hvis du i en periode har haft nedsat immunsystem og været i behandling med antibiotika eller andet medicin, kan det også påvirke din fordøjelse.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe på tlf. 26 81 23 12 eller sende en mail til kinesiologiodense@gmail.com

 

 
 

Har du fordøjelsesproblemer, ring til mig tlf. 26 81 23 12

Call Now ButtonGiv mig et kald