Ensomhed

Ensom? - få hjælp til din ensomhed

Tør du tage det første skridt ud af din ensomhed?

Kan man være ensom i et parforhold eller i et ægteskab? – Ja – det kan man godt!

Kan man være ensom, selvom man i det daglige omgås andre i skolen, på arbejde, eller andre steder hvor man ser andre mennesker? – Ja, det kan man sagtens.

Kan man være ensom, når man ung? – Er det ikke kun ældre mennesker, der er ensomme?

Ja, man kan let føle sig ensom, selv om man er ung og møder andre i det daglige, ensomhed er ikke forbeholdt en enkelt aldersgruppe, du behøver ikke være isoleret fysisk fra andre for at føle dig ensom. Ensomhed er en følelse, der kan ramme mennesker i alle aldersgrupper.

En nyere undersøgelse anslår at omkring 380.000 danske over 16 år, føler sig ensomme, “kun” ca. 55.000 af disse er “ældre” dvs., over 65 år – og man kan naturligvis også føle sig ensom, selvom man er under 16 år og ikke omfattet af disse tal. Ja selv børn kan føle sig ensomme.

Ensomhed er basalt, at man ikke føler, man har de tætte og nære relationer til andre mennesker, som man føler og har behov for i det daglige.

Det er naturligvis ikke blevet lettere for mange, unge som ældre og dem midt i mellem, at Corona krisen har fremtvunget isolation for mange, der ellers gik på arbejde, i skole, eller mødtes med andre i forskellige sammenhænge, men du kan også sagtens føle dig ensom, uden at være fysisk isoleret fra andre, f.eks. hvis du lever i en familie, hvor du måske føler, at du ikke passer ind eller bliver lyttet til.

Ensomhed er lige så meget en følelse, som en fysisk realitet – og du er ikke alene med den følelse – og du gør klogt i at gøre op med den – det kan jeg hjælpe dig med.

Er du ensom? – eller kender en der er det, ring og bestil en tid på
tlf. 26812312
eller blot for en uformel snak, om hvad jeg gøre for dig.

Hvad kan kinesiologi gøre for dig

Det kræver ofte mod – og en ændring i dit liv, for at bryde ud af ensomheden, kinesiologi kan være med til at finde årsagen til din ensomhed, det er dig der skal tage det første skridt, men kinesiologi-behandlingen kan hjælpe dig på vej, være med til at ændre følelsen af ensomhed og give dig nogle værktøjer i form af et hjemmearbejdsprogram, ændre din selvopfattelse og give dig modet til at komme ud og møde nye mennesker.

Kinesiologi handler om balance, – at du kommer i balance, – fysisk og mentalt.
Med kinesiologi kan du også få mere energi, mere mod og blive mere robust og klar til nye udfordringer – som at bryde ud af ensomhed og isolation.  

ensom odense

Hvad er ensomhed

Ensomhed er, når du oplever, at dine sociale relationer ikke lever op til dine sociale behov og dine forventninger. 

Ensomhed opstår hvis du ikke føler dig forbundet med andre mennesker, eller med de mennesker du lever sammen med, hvis du savner relationen med andre mennesker, eller hvis du har mistet et menneske der stod dig nært.

Ensomhed afhænger nødvendigvis ikke af om du er sammen med andre mennesker, man kan sagtens være ensom i samværet med andre mennesker, men du kan også have en følelse af ikke at være ønsket, eller at du føler dig ensom i mødet med andre mennesker, f.eks. på arbejde eller uddannelse.

Mange mennesker der oplever ensomhed, kan fortælle at det har stået på i en lang periode, for mange er det noget, der er startet allerede i barndommen.
De kan have oplevet en barndom med svigt, det kan både være i forhold til familien og venner, livet kan have været præget af negative sociale relationer.
Dette kan have medført psykisk sårbarhed og helbredsmæssige problemer eller andre sygdomme og ført til isolation og ensomhed.

Andre følelser der kan følge med ensomhed, er skyldfølelse eller skam
Det kan være svært at tale om sin ensomhed, og det kan medfører yderligere isolation, men det er vigtigt, at du får snakket om det og hjælp til at bryde din ensomhed og komme ud af din isolation.

Hvem oplever ensomhed

Ensomhed er et stort samfundsmæssigt problem – 1 ud af 16 danskere oplever ensomhed, dette påvirker deres helbred og livskvalitet negativt.
Det er både børn, unge, midaldrende og ældre der oplever ensomhed og det er desværre et stigende problem.

Kæmper du med ensomhed , ring til mig tlf. 26 81 23 12

Call Now ButtonGiv mig et kald