Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser

Anoreksi, Bulimi, nervøs spisevægring eller tvangsoverspisning,
Har du en spiseforstyrrelse?, det er en psykisk lidelse,
Kan du nikke genkendende til at din hverdag er præget af et usundt og tvangspræget forhold til mad, samt hvad du tænker om dine egen krop.
Det findes flere former for spiseforstyrrelse, det kan være bulimi, hvor du fremprovokere opkastning, dyrker overdrevent motion, lader være med at spise, eller overspiser.
Det kan være anoreksi hvor du har et bevidst vægttab, eller tvangsoverspisning hvor du over kort tid indtager alt for meget mad.
Lider du af en spiseforstyrrelse, ring og få en uforpligtende snak på tlf. 26812312.

Bulimi

Det er en spiseforstyrrelse, der ofte er præget af overdreven trang til mad, du får et spiseflip og indtager alt for meget mad på kort tid, for derefter at fremprovokere opkastning fordi du har et ønske om at tabe dig.
Det er ofte unge piger og kvinder der får denne lidelse.
Følelsesmæssige kan det være at du oplever, at du ikke er tilfreds med livet, har et selvhad, hungrer efter livet og kærlighed, mangel på selvværdsfølelse og bruger mad som afpresningsmiddel.

Spiseforstyrrelser

Anoreksi

Har du eller dit teenagerbarn en begyndende eller moderat spiseforstyrrelse.
Anoreksi er når man har et bevidst vægttab, der er fremkaldt af sig selv og som du vedligeholder.
Mennesker med nervøs spisevægring har et stort ønske om at tabe sig, de frygter at tage på i vægt.
Så er du undervægtig eller ser disse symptomer.
Anoreksi inddeles i 4 grupper.

  • Mild
  • Moderat
  • Alvorlig
  • Ekstrem

Følgevirkninger, symptomer eller sygdom.

Anoreksi kan medføre fejl- og underernæring.
Når kroppen ikke får den kost, den har brug for, kan det have alvorlige konsekvenser.
Det kan medføre svimmelhed, mave-tarmproblemer, træthed, hormonpåvirkning, og i værste tilfælde nerver, hjerne påvirkning og døden.
Når anoreksi opstår, starter den ofte i puberteten eller ungdommen, men for nogen varer den længere og for andre igennem hele livet.
I puberteten er man unge, sårbar, har brug for at finde ud af hvem man er som menneske, hvad man gerne vil i livet og også have troen på sig selv. Samtidig med at der stilles store krav fra uddannelsesstedet, familien, venner og samfundet.
For nogen er det svært at træde ind i voksenlivet. Derfor mener nogle forskere også, at dette er årsagen til en øget forekomst af anoreksi.
Med kinesiologien arbejder man med at finde årsagen i dig selv, det arbejdes også med om du tidligere i tid liv har fået et traume.
Se Metasundhed
Vægttabet der er opstået, er ”selvforskyldt” fordi man ikke spiser, undgår fed mad og dyrker ekstremt meget motion.
Mennesker med anoreksi kan ikke selv se, at de er tynde og frygter at tage på.
Følelsesmæssig hænger det sammen med at man forsøger at kontrollere livet ved at nægte sig selv næring, det kan handle om selvhad eller afvisning af sig selv, tro på nytten af at straffe sig selv, det kan også handle om et smertefuldt familieliv eller at man har følelsen af ikke at høre til.
Manglende selvværdsfølelse / lavt selvværd.

Ved pubertetspiger og kvinder kan det handle om en flugt fra sin kvindelighed eller seksualitet.
Det kan også være forbundet med andre psykiske lidelser som angst, OCD eller depression.

Tvangsoverspisning

Indtager du over kort tid alt for store mængder af mad, uden at du egentlig er sulten og oplever du derefter ubehagelig mæthed, bliver du flov over dig selv, eller skammer du dig og oplever tristhed og spiser du ofte alene.
Har du taget på i vægt?
Følelsesmæssig kan det være, at du oplever, at du undertrykker dine følelser, at du er meget sårbar, eller har været udsat for et tidligere overgreb eller at du holder du andre mennesker på afstand med din vægt.

Ring og hør hvad kinesiologi kan gøre for dig Tlf. 26 81 23 21

Kinesiologen vil arbejde med de ubalancer og den overenergi der testes frem.
Behandlingen sætter det enkelte menneske med dets krop, følelser tanker og vaner i centrum.
Der arbejdes med det holistiske menneskesyn der ses mennesket som en helhed, hvor krop, kemi, tanker og energi gensidigt påvirker hinanden.
Når livsenergien flyder frit, er kroppen i balance.
Hvis energien er blokeret eller i ubalance, mærker vi det i form af træthed, andre symptomer, fysiske smerter eller sygdom. Dette kaldes indenfor kinesiologien, for ubalancer.
Kroppens celler husker alt hvad vi oplever, og ved hjælp af muskeltesten afdækkes det der er i højeste prioritet og det som kroppen har behov for, at der arbejdes med ved din behandling.

Har du brug for hjælp, ring til mig tlf. 26 81 23 12

Call Now ButtonGiv mig et kald